![ticaret hukuku.jpg](https://static.wixstatic.com/media/d4f56e_67dd4a21dabc4a11ac19380f686286fe~mv2.jpg/v1/fill/w_705,h_480,al_c,q_80,enc_avif,quality_auto/ticaret%20hukuku.jpg)
Ticaret Hukuku
Gelişen ve globalleşen ekonomik yapı nedeniyle, ticari işletmelerin sayısının hayli artmasından ötürü, hukuki riskler ve ticaret hukuku cezai şartlarında da paralel olarak artış göstermektedir. Ticari iş ve borç ilişkileri, ayrıntılı ve özellikli kurallara tabidir. Bu nedenle, olası hukuki risklerden korunmak için, ticari işler yapan gerçek veya tüzel kişilerin hukuki danışmanlar aracılığıyla ilerlemesinde fayda vardır. Ticari işletmelerin “Koruyucu Avukatlık” hizmetinden yararlanmamaları durumunda, ciddi ve yıkıcı sonuçlar ile karşılaşabilmektedir.
Ticaret Hukuku, gerçek ve tüzel kişiler arasında ticari ilişkileri düzenleyen hukuk dallarından biridir. Ticaretle uğraşan gerçek ve tüzel kişi niteliğindeki tacirler arasında oluşan nitelikli iş, işlem, ticaret hukuku çek konusu gibi ticari borçlanma ilişkilerini düzenlemektedir. Ticari işletmeyi ilgilendiren, kuruluş, yapılanma, çalışma şekilleri, sona erme ile ticari iş ve işlemlerde kullanılan kıymetli evraklara ilişkin kuralları ayrıntılı olarak sıralamaktadır. Ticaret Hukuku ayrıca, sigorta konusunu ticari bir faaliyet olarak kabul ederek, sigortalama kapsamındaki iş ve işlemlere de ayrıntılı olarak yer vermektedir.
-
Şirket genel kurul toplantılarının yapılması
-
Sermaye artırımları/indirimleri
-
Sermaye piyasası mevzuatı kapsamında danışmanlık
-
Haksız rekabetin önlenmesi, tüketici mevzuatı kapsamında danışmanlık
-
İrtibat bürolarının kurulması
-
Hisse senetleri ve tahvillerle ilgili işlemler
-
Hukuki durum tespit raporlaması (Due Diligence)